Van DeRekenwinkel mochten we op verzoek van juf Dayenne van BS De Nieuwe Link de Intellino trein uitproberen. Hieronder lees je wat groep 7 ervan vond.

Het is een leuke set om kennis te maken met programmeren. Ik merkte dat vooral de kinderen die al enige kennis met programmeren hebben, zich ook aangetrokken voelden om met de trein te gaan experimenteren. De app heeft leuke opties en spreekt de leerlingen aan. Echter bestaat de starterset uit net iets te weinig onderdelen om er diepgang mee te bereiken. Lovende reacties en enthousiaste leerlingen, maar door de beperkte mogelijkheden konden de leerlingen er niet lang mee werken. Dat was wel echt jammer. Het materiaal voelt heel degelijk aan en ook de app/bluetooth-koppeling verliep moeiteloos. Eerste indruk is dus erg goed, zou aanraden om te kijken of er nog aanvullende sets beschikbaar zijn. Wellicht kan er dan meer geprogrammeerd worden, zoals bijvoorbeeld een spoorwissel. 

Binnen het steamteam hebben we in ons laatste overleg besloten om wat aanvullende sets aan te schaffen en hier een nieuwe leenkist van te maken. Deze zal in september te lenen zijn via Culink. Wisten jullie trouwens dat STOOOM-scholen kunnen bestellen bij DeRekenwinkel met korting? Als je de hashtag #stooom19 gebruikt op het bestelformulier krijg je 10% korting.