3D ontwerpen

Wij horen regelmatig van kinderen in de STOOOMlabs dat ze thuis verder willen met de activiteiten. We geven op deze pagina wat tips hoe je dat zou kunnen doen.

Wil je thuis een ontwerp maken voor de 3D-printer dan kan dat. Je gebruikt hier het programma Tinkercad voor. Tinkercad is een programma op het internet waar je zelf ontwerpen kunt maken. Als je een Google account hebt of een Office365 account van school dan kun je daarmee ook in Tinkercad inloggen. Heb je dat niet dan kun je (gratis) een account aanmaken.

Hoe werk je met Tinkercad? Er staat een uitlegvideo (Engelstalig) online. Heb je een prachtig ontwerp gemaakt en wil je het graag geprint hebben dan moet je je ontwerp opslaan als .stl-bestand en naar ons mailen via info@stooom.nl

VR en AR

In het STOOOMlab hebben we vele materialen om aan de slag te gaan met virtual en augmented reality zoals een Virtualitee, een Mergecube, AR-boeken, een 360 graden camera en een VR-bril. Wanneer je nu ook thuis met augmented reality aan de slag wil kun je ook zelf een Mergecube maken. Daarvoor print je het bestand eerst uit en knutsel je er zelf een kubus van. Daarna download je een of meerdere apps op een smartphone of tablet. Open de app, scan je mergecube en zie wat er gebeurt. De bestanden vind je op deze pagina.

Programmeren met de micro:bit

In het lab leer je programmeren met de micro:bit. We krijgen regelmatig vragen waar je een micro:bit kunt kopen en wat hij kost. Je kunt een micro:bit kit (inclusief batterijhouder en batterijen) bijvoorbeeld bestellen via micro:bit store Het programmeren doe je via Makecode Ideeën vind je via Micro:bit101

Sites met opdrachten voor thuis

Digidoeners

Skills Dojo