Dag collega, 
Dit weekend komt Sinterklaas aan in het land. Vanaf zijn aankomst in Nederland tot aan het moment dat zijn stoomboot weer terug is in het boothuis in Spanje (da’s met kerst) kunnen alle medewerkers van Filios om de werkdag hun digitale schoen zetten voor een les in ICT vaardigheid. (15x)


Deelnemers komen terecht in een Classroom. Daar vind je om de dag een kort filmpje. Het zijn handige ICT tips om je werk te vereenvoudigen. Elk filmpje geeft een antwoord op een vraag die begint met ‘hoe doe ik…’ Er zijn filmpjes voor beginners, maar ook voor gevorderden. Voor leerkrachten, maar ook voor administratief medewerkers, IB’ers en directeuren. We hopen dat je ons aanbod ook gaat toepassen in de praktijk.

Elk filmpje is korter dan 5 minuten. Je hoeft na het kijken van het filmpje niets te doen. Er is geen huiswerk. Er hoeft niets ingeleverd te worden. En als je wil afhaken of juist wil aanhaken, dan is dat geen probleem. De classroom blijft ook na kerst enkele maanden toegankelijk. 
Het initiatief heet ‘project stoomboot’ omdat het raakvlakken heeft met ontdeklab Stooom (met 3 o’s). De stooom-collega’s voeren eenzelfde project uit bij hun stichting. Tijdens de komende weken tref je dus ook ‘reclame’ voor de leskisten van stooom aan. Tevens maken we verwijzingen naar andere bronnen zoals eWise lessen als je op zoek bent naar meer verdieping.  
Project stoomboot loopt van 14 november (intocht sint) tot aan 18 december (start kerstvakantie) Elke twee dagen wordt “je schoen gevuld/mag je een advent deurtje openen”. Maar mochten er vanuit de deelnemers verdiepingsvragen komen, dan komen die op de tussenliggende dagen erbij te staan. Naast de classroom is er ook een werkruimte waaraan je kunt deelnemen om met andere collega’s in contact te komen als je dat wil. Dat wordt komende week in de classroom verder uitgelegd en ook dat is geheel vrijblijvend. 
Deelnemen is heel eenvoudig. Je hoeft enkel op onderstaande link te klikken. Daarmee verplicht je jezelf tot niets, dus als je enkel een kijkje komt nemen dan is dat prima.

Deelnemen is niet meer mogelijk