Afgelopen woensdag hadden we bij STOOOM een pizza & podcastsessie. Nog net in 2020 ontving Muzelinck door steun van de Rabobank een prachtige podcastset. Tafelronde 73 in Oss hielp ons aan mobiele uitbreidingssets om ook op locatie opnames te maken. Helaas hebben we nog niet in de praktijk kunnen brengen. Tot nu dan. Het initiatief ‘Oss schakelt door‘ vanuit gemeente Oss benaderde ons om dit najaar met onze leerlingen drie podcasts te maken rondom duurzaamheid en energiebesparende maatregelen.

Nu werd het dus echt zaak om ermee aan de slag te gaan. Afgelopen donderdag hadden we daarom in ons lab op locatie Muzelinck een workshop podcasting door Radiorakkers. Het steamteam was voor de gelegenheid uitgebreid met Claudia Verstegen van de Happy Monster Factory, Frank van Zadelhoff van Kindcentrum Sterrebos en onze PABO stagiaires Manou, Manon en Sacha.

Door het maken van een podcast met je groep werk je aan (mondelinge) taalvaardigheid maar ook aan digitale geletterd zoals mediawijsheid. Omdat een podcast over ieder willekeurig onderwerp kan gaan is het ook eenvoudig om een verbinding te maken met andere onderwijsdoelen. Voor kinderen is het ook fijn om podcasts te beluisteren. Inmiddels zijn ze er over vele onderwerpen te vinden. Je vindt een mooie verzameling via https://kinderpodcasts.nl/ Podcasts over kinderboeken, over kriebelbeestjes, over wetenschap & techniek, over actualiteiten maar ook over scheidende ouders.

Bij STOOOM stellen we momenteel een leenkist samen met daarin twee mobiele podcastsets, lesmateriaal, splitters en koptelefoons om in de klas naar podcasts te luisteren en meer. Je kunt hem binnenkort bij ons lenen. En wil je ook een keer met je klas een podcast maken schrijf je dan in via onze site. Bij Muzelinck gaan we een mooie podcaststudio inrichten.